Fernox adapter za PF pumpu

156,78  sa PDV

Kartice 2-3 rate: 162,82 

Kartice 4-6 rata: 164,85 

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Besplatna dostava!

Opis proizvoda

Patentirani proizvod broj: GB GB 2416002

KARAKTERISTIKE:

 • Omogućuje lagano priključenje strojeva za ispiranje na sustave centralnog grijanja putem tijela cirkulatorske pumpe
 • Posebno korisno za kondenzirajuće bojlere s ugrađenim cirkulatorima
 • Omogućuje čišćenje sekundarnih izmjenjivača topline bez rastavljanja bojlera
 • Štedi vrijeme na licu mjesta i lako se koristi
 • Kompatibilan sa svim uobičajeno korištenim cirkulatorima

PODRUČJA PRIMJENE:

Fernox adapter glave pumpe izrađen je za lagan priključak pumpe za ispiranje na cijevi sustava grijanja, koristeći uobičajena tijela pumpi kao spojnu jedinicu.

Omogućava vam ispiranje svakog radijatora i daje ujednačeno ispiranje direktno na mjesta gdje je to potrebno.

Fernox adapter glave pumpe također ima dodatne prednosti, jer može očistiti sekundarne izmjenjivače topline na kombinacijskim bojlerima, tako da se jednostavno uključi DHW slavina kako bi se uključili ventili preusmjeravanja unutar bojlera.

UPUTE ZA UPOTREBU:

KORAK 1.

Izolirajte dovod električne energije, zatvorite izolacijske ventile na pumpi sustava i skinite glavu pumpe. Stavite glavu pumpe sa strane.

KORAK 2.

Umetnite mali plosnati 40mm x 5mm podložak preko centralnog usisnog otvora na adapter. Podložak odgovara svim modelima pumpi.

KORAK 3.

Odaberite O prsten onog promjera, koji najbolje odgovara pumpi. To će varirati ovisno o modelu pumpe. Pročitajte upute za priključivanje.

KORAK 4.

Koristeći originalne vijke za priključivanje, koji se dostavljaju zajedno s pumpom, priključite adapter na mjesto glave pumpe. (Ako su potrebni zamjenski vijci, većina pumpi koristi ili M5 ili M6 veličine). Adapter se pričvršćuje tako da se ne smije o-prsten previše pritegnuti.

KORAK 5.

Priključite pumpu na adapter. Koristite samo PLASTIČNE (PP) ¾“ „ženske“ matice i podloške/brtve, tj. one koji su dostavljeni zajedno s Fernox pumpom i Adapterom. Pričvrstite na crijeva pomoću stezaljki. Uporaba metalnih spojeva oštetit će navoj na spojevima adaptera i skratiti vijek trajanja uređaja. Otvor ovalnog oblika na adapteru je tijek do sustava i označen je sa „F“, dok je centralni otvor sa kliznom četkom, koja izlazi i vraća se natrag, povrat sustava i označen je sa „R“.

NAPOMENA:

 

Priključivanje

Fernox adapter glave pumpe može se priključiti na sve standardne pumpe centralnog grijanja i većinu kombinacijskih i sustavnih bojlera, gdje je pumpa ugrađena u kućište bojlera. Fernox adapter glave pumpe dostavlja se s „O“ prstenima.

Koristite 72mm x 5mm (najmanje od tri velika prstena) za:

 • Grunfos UPS 15-50/60
 • Cirkulacijske pumpe CP/SE opsega
 • Myson CP
 • Pegler TerrierTC5/TC6

Koristite 74mm x 6mm (srednje veličine i malo deblji prsten) za:

 • Wilo Gold

 

 • DAB

 

Održavanje i briga

Fernox adapter glave pumpe izrađen je od polipropilena otpornog na kiseline i nehrđajućeg čelika te zahtijeva samo minimalno održavanje. Klizna četka se treba čistiti i podmazivati sa silikonskim uljem ili silikonskim mazivom, prema potrebi. Provjerite izlazi li četka i vraća li se natrag. O-prsteni se mogu istrošiti ili se izgubiti te ih treba povremeno zamijeniti. Zamjenski paket O-prstena ja dostupan u prodaji.

montaza

Trebaš montažu ili servis?
Pošalji nam upit

  Recenzije

  Još nema recenzija.

  Budite prvi koji će recenzirati “Fernox adapter za PF pumpu”